Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Blogs en recepten

Rendang van opa

Rendang is een van de weinige gerechten waar ik geen herinneringen aan heb als gaat om het samen koken met opa. Ik weet niet hoe het smaakte en wanneer opa dit gemaakt zou moeten hebben maar mijn moeder verzekerde mij dat ik het vaak, met veel plezier, heb gegeten. 

Bami-soep

Een van de meest eenvoudige maar toch erg smaakvolle soepen is de bami-soep van mijn opa. Deze soep lijkt ergens wel op soto ayam, maar dan veel simpeler te maken. Dus wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan voor het bereiden van de bumbu  van soto ayam, is deze soep een goed en lekker alternatief.

Italiaanse lasagne

Wij houden niet alleen van de Oosterse keuken maar ook van de Italiaanse. Misschien komt dit omdat je pasta’s, lasagnes en pizza’s lekker kan combineren met sambal. Jawel, sambal! Heb jij dit al eens geprobeerd? Let op: extreem verslavend!

Pindakaas soep

Soms is koken een uitdaging. Maar eigenlijk is het bedenken van recepten moeilijker dan daadwerkelijk het koken zelf. Ik woon nu inmiddels ruim 4 jaar op mezelf waarvan 3 jaar samen met Siem. Zelf heb ik veel baat bij structuur en doe ik elke week op een vaste dag boodschappen voor de week erop en natuurlijk overleggen we waar we allebei zin in hebben. 

Hoe maak je lontong?

Lontong is een Indisch gerecht wat ik vroeger vaak bij mijn opa en oma at. Het is witte kleefrijst uit een zakje en echt heerlijk! Meestal werd dit geserveerd tijdens een barbecue en dit was zomers erg vaak, lucky me! Ik houd van lontong en zou dit elke dag kunnen eten als snack in combinatie met satesaus.

5 tips om onze sambal te bewaren

Je kent het wel, verse producten die sneller gaan schimmelen dan wanneer je producten uit de supermarkt haalt bijvoorbeeld sambal van Conimex of Go-tan. In deze sambal zit waarschijnlijk conserveringsmiddel wat ervoor zorgt dat de consument het product langer kan bewaren.

Nasi goreng van opa

Dit is toch wel een van mijn favoriete gerechten. Makkelijk te maken en heerlijk smaakvol met weinig ingrediënten, een echte guilty pleasure. Wanneer ik nasi goreng maak is mijn vriend ook altijd erg blij en wij eten dit niet alleen als avondeten maar ook als ontbijt of lunch, of ja, ik dan. Een echt geluksmomentje in de ochtend!