Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

5 tips om onze sambal te bewaren

Je kent het wel, verse producten die sneller gaan schimmelen dan wanneer je producten uit de supermarkt haalt bijvoorbeeld sambal van Conimex of Go-tan. In deze sambal zit waarschijnlijk conserveringsmiddel wat ervoor zorgt dat de consument het product langer kan bewaren.

 In onze sambal zit geen conserveringsmiddel en wordt met uitsluitend verse producten gemaakt. Alle smaken worden gebakken in veel olie en wanneer het klaar is wordt het warm in een potje geschept. Deze worden op de kop weggezet zodat de lucht die nog in het potje zit verdwijnt. Dit proces heet vacumeren en op deze manier zorgen wij ervoor dat onze sambal langer bewaard kan worden.

Maar jij kan ook de houdbaarheid van jouw vers gekochte sambal verlengen. Hier een aantal tips:

1. De sambal moet koel bewaard worden dus het liefst in een ijskast maar een vriezer kan ook. Wanneer je niet heel vaak gebruik maakt van de sambal raden wij jou aan om de sambal in de vriezer te bewaren. Doordat er veel olie in zit zal de sambal niet vast aan elkaar vriezen en kan je nog makkelijk een schepje eruit halen. Tip: verdeel de sambal in een ijsblokjes bakje, zo kan je een kuipje eruit halen wanneer je sambal nodig hebt.
2. Over scheppen gesproken: gebruik altijd een schone lepel! Wanneer je dit niet doet kunnen schimmels hun ‘werk’ doen en hebben zij vrij spel, erg zonde dus!
3. Zorg ervoor dat de randen goed schoon zijn want ook hiervoor geldt. Wanneer je de randen niet goed schoonhoud bouw je als het ware een heerlijk huis voor de schimmel. Lief van jou maar niet wenselijk.
4. Laat de olie vooral op de sambal staan en roer dit er niet door heen, hoe aantrekkelijk ook. De sambal is smeuïg van zichzelf en daarom is dit niet nodig. Wij gebruiken olie als enige manier om de sambal langer houdbaar te laten en je begrijpt dat wanneer je dit er doorheen roert, de schimmels weer vrij spel hebben. Mocht er te weinig olie op staan dan kan je zelf zonnebloemolie toevoegen.
5. Heb je sambal in een zakje besteld? Dan gelden deze tips ook. Belangrijk is dat je de sambal bewaard in een glazenpotje met het liefst een metalen deksel. Het potje moet goed schoonzijn. Even uitkoken en schoonmaken met een schone doek, logisch toch?

Deze tips gelden eigenlijk voor elke verse sambal die je koopt. Het is bewerkelijker dan wanneer je een sambal uit de supermarkt koopt maar je krijgt er een vers product voor terug. Je hoeft ook niet meteen in paniek te raken wanneer er een beetje sambal op de randen zit. Goed schoonmaken met een keukenpapier, zonnebloemolie erop en je kan de sambal weer gebruiken.

Heb jij na het lezen van deze tips zin in onze verse sambal? Klik op onderstaande button om naar onze bestelpagina te gaan!