Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Pindakaas soep

Soms is koken een uitdaging. Maar eigenlijk is het bedenken van recepten moeilijker dan daadwerkelijk het koken zelf. Ik woon nu inmiddels ruim 4 jaar op mezelf waarvan 3 jaar samen met Siem. Zelf heb ik veel baat bij structuur en doe ik elke week op een vaste dag boodschappen voor de week erop en natuurlijk overleggen we waar we allebei zin in hebben. Nu zijn wij zelf minder van de a-v-g’tjes (aardappel, vlees en groenten) en meer van de Oosterse keuken. Dit kan Indisch, Thais of Chinees zijn. Soms heb ik geen zin om iets Indonesisch te maken en vind ik het leuk om te experimenteren met Oosterse smaken zoals kokosmelk.

 En zo is dit recept ook tot stand gekomen. Na het vooral veel, anders en ongezonder eten tijdens kerst wilden Siem en ik allebei even ‘back to basic’. Het liefst gezond én makkelijk, maar dit willen we allemaal wel eens geloof ik. Verse soepen zijn hier in een uitkomst. Smaakvol, gezond en vullend!

 En makkelijk is het zeker want als ik de hele dag in de keuken heb gestaan om sambal te maken, heb ik geen zin om ‘keukinaal’ te gaan doen. Gelukkig helpt Siem met koken, net als met dit recept. Hoe heerlijk wanneer je gewoon aan kan schuiven na een lange werkdag. Er zijn zo veel variaties mogelijk maar wij zijn echt fan van deze variant en daarom deel ik graag dit recept met jullie!

 En zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn, alle kruiden naar smaak toevoegen. Goed blijven proeven dus tijdens het koken.

 Selamat makan!

 Ingrediënten voor ca. 4 personen:
-       300 gram gerookte spekjes
-       Kippenbouillon
-       1,5 liter heet water
-       4 eetlepels pindakaas (van AH)
-       Kokosmelk 250 ml
-       600 gram wok groenten (Chinees of Thais)
-       Shari’s Super Sambal

 Werkwijze:
Doe de spekjes in een braadpan en verhit het. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want het spekvet is voldoende. Wanneer de spekjes naar wens gebakken zijn voeg je het water en kippenbouillon toe. Vaak is een blokje al voldoende want de spekjes zijn al zout van zichzelf.

Roer ondertussen de pindakaas los met 1/3 van de kokosmelk en voeg dit toe aan de bouillon. Breng het geheel aan de kook en voeg de wok groenten toe laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Op het einde de rest van de kokosmelk erdoor heen roeren en de soep is klaar.

 Tip: doe er op het einde nog een lepeltje sambal doorheen. Wij hebben voor deze soep opa’s pittigste sambal gebruikt maar een mildere variant kan natuurlijk ook. Door de scherpte in combinatie met de romige smaak van kokosmelk wordt het een heerlijke soep met een Oosters tintje!